Floating i masaža u Zagrebu nedjeljom

Vitadu wellness centar za sve klijente ostvoren je i nedjeljom, gdje možete obaviti masažu, ostale tretmane ili plutanje u slanoj vodi (floating)

0
2784
FLOATING, PLUTANJE

Jedan od rijetkih wellnessa koji usluge masaža i ostalih tretmana poput floating uslužuje i nedjeljom.

Počastite se nevjerojatnim iskustvom plutanja (floating) u slanoj vodi i doživite kompletno opuštanje uma, tijela i duha. Plutanje (floating) u slanoj vodi odvija se u zvučno i svjetlosno izoliranoj okolini, unutar plitkog bazena ispunjenog pročišćenom, filtriranom vodom zagrijanom na tjelesnu temperaturu. Voda je visoko zasićena magnezijevim sulfatom najviše čistoće (tzv. gorkom solju ili Epsomskom solju) te kao u Mrtvome moru zbog zasićenosti vode tijelo ne može potonuti već slobodno lebdi na vodenoj postelji. Vaše tijelo pluta bez napora, bez gravitacije i svih vanjskih podražaja. Na taj se način ono oslobađa stresa, nestaje sav pritisak sa zglobova, kostiju, mišića i uma. Vaše tijelo upija magnezij koji je potreban za više od 300 funkcija u organizmu, a puno se lakše i bolje apsorbira preko kože. Magnezijev sulfat pomaže kod bolnih mišića i zglobova, nakon fizičkog napora, potiče detoksikaciju organizma te smanjuje stres.

PLUTANJE U SLANOJ VODI

Plutanje u slanoj vodi je siguran i koristan način kojim se postiže potpuno isključenje iz stresnog, pretjerano stimuliranog života koji nas okružuje kako bi se postiglo duboko i jasno stanje mentalnog i fizičkog opuštanja.

Živimo u svijetu koji vrvi od senzorne stimulacije. Naš mozak konstanto uzima nebrojene informacije iz svijeta koji nas okružuje i traži upozorenja na potencijalne opasnosti. Naš sustav reagiranja bori se ili bježi te je stalno je u stanju alarma, što stvara neželjene razine emocionalnog i fizičkog stresa.

Kad plutate u slanoj vodi ovaj sustav odmara. Naš mozak je u potrazi za predmetima i zvukovima kako bi nas upozorio na opasnost, no njih nema. Plutanje nam daje osjećaj sigurnosti i udobnosti koji nema premca u niti jednom drugom okruženju.

SPREMNIK ZA PLUTANJE U SLANOJ VODI

Spremnik za plutanje je poput velike privatne kade, u kojoj se nalazi voda pomiješana s 350 kg Epsomske soli (magnezijev sulfat). Ovolika količina soli čini vodu izrazito gustom stoga kada u nju legnete, odmah plutate na vodi poput pluta. Voda se drži na konstantnoj temperaturi od 35.7° C, odnosno vrijednosti temperature ljudskog tijela. Ova temperatura je neutralna za receptore kože zbog čega organizam osjeća kao da je u prostoru bez gravitacije, a naša koža teško može razlikovati dodir vode od dodira zraka. Gotovo je nemoguće reći gdje završava vaše tijelo, a gdje počinje voda. Osjećat ćete se kao da plutate u svemiru.

Više detalja pronađite na web stranici www.vitadu.hr

Detalje o plutanju na vodi (floating) potražite na http://vitadu.hr/wellness/